CLicK IkLaN DiSiNi SanGaT BeSt..!!

Followers

Saturday, November 14, 2009

WaHai WaNiTa...

Wanita muslimah tidak boleh mencontohi perilaku atau penampilan wanita-wanita kafir dan fasik, atau menyerupai kaum lelaki. Dalam hadis diriwayatkan: "Allah melaknat kaum lelaki yang berpakaian menyerupai wanita, dan kaum wanita yang berpakaian menyerupai lelaki."

Janganlah sekali-kali melakukan sesuatu yang menyebabkan kemurkaan Allah s.w.t. Jauhilah apa yang dilarang dalam hadis-haids Nabi s.a.w. Antara lain seperti menyerupai lelaki, berduaan dengan lelaki yang bukan muhrim, berpergian bersama lelaki yang bukan muhrim, membuang rasa malu, melepaskan jilbab dan melupakan Allah.

Perkara-perkara seperti itu merupakan sebahagian dari perbuatan tercela yang membuat hati menjadi beku, dada menjadi sempit dan kegelapan di dunia dan akhirat. Bagaimanapun, hal inilah yang sering berlaku dikalangan wanita-wanita muslimat hari ini, kecuali mereka yang dekat dengan pemeliharaan Allah. Jadi renungkanlah...

Berfikirlah secara fositif nescaya anda akan menjadi wanita yang cantik..

Oh Tuhan kami, ampunilah dosa-dosa dan kesalahan kami dalam mengambil sikap terhadap sesuatu..
Bookmark and Share

SeKsi...!! SeKsa Aku MeLiHaTnYa...Huhuhu..


'Fuyooo..!! seksi siot minah tu..' ayat sebegini yang selalu terkeluar dari mulut lelaki andai terlihat perempuan yang seksi and berpakaian terdedah sana-sini. Lelaki if padang gurl seksi memang suka sangat la sampai terbeliak biji mata tu pandang dan ada gak yang pandang berkali-kali. Fuh.!! dasyat betul penangan perempuan yang seksi nie.

Aku bukanlah tak puas hati pada mana-mana pihak. Tapi cuma nak kongsi apa yang aku rasa bila melihat perempuan yang berpakaian seksi ini. Terkadang aku hairan juga tengok mereka berpakaian macam tak cukup kain tu. Aku tak kisah dan hairan jika bangsa lain berpakaian sebegitu tapi yang peliknya adalah bangsa melayu kita sendiri yang beragama islam.

Eee..!! aku tak berkenan la mereka ini buat free show tayang badan. Pakai pakaian yang terdedah sana-sini sampai menampakkan anggota badan yang tak sepatutnya diperlihatkan. Manakah perginya perasaan malu mereka sebagai wanita islam.?? Sedih aku melihat kaum aku sebegitu.

Apa agaknya motif mereka berpakaian seksi.? konon la if tak berpakaian seksi tak up-to-date, tak rock la dan ketinggalan zaman la. Memang tak dapat disangkal lagi if mereka yang seksi ini mudah didekati kaum lelaki. Sebagai seorang wanita, aku nasihatkan berhati-hatilah takut korang masuk kat dalam mulut sang buaya je.

Janganlah kamu menjadi seperti perempuan di negara kafir, suka mempamerkan kecantikannya, jahil, naif, suka mempamerkan pakaian bagai barang jualan, tanpa maruah, tanpa kemuliaan, dan kehilangan nilai agama.

p/s Tak tau la nak jadi apa..huhu..
Bookmark and Share

CLiCK iKLaN DiSiNi SaNgAt BeSt..!!

Chat Zone

...My melody...


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

...Visitor...

...Since 14 March 2010... free counters