CLicK IkLaN DiSiNi SanGaT BeSt..!!

Followers

Saturday, January 16, 2010

Pelajar Aswara didakwa




Pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan (Aswara),Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, dihadapkan atas tuduhan menghantar komen berbentuk ancaman yang berkaitan dengan isu bakar gereja dan penggunaan kalimah Allah. Dia hanya menulis ayat seperti  'Ke nak aku baling bom petrol di sana plak? harga boleh runding'  menerusi laman sosial Facebook, pelajar tersebut dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam.
Sekarang ini jika nak tulis apa-apa dekat Blog, Facebook atau laman sembang yang lain hati-hatilah dengan ayat yang hendak di tulis itu. Jangan belagak pandai dan berani, jangan mempersendakan isu yang sensitif sehingga boleh mencetuskan pertelingkahan dan kekeliruan. Nanti silap hari bulan kita pula yang kena sumbat dalam lokap. Sebelum ini Raja Petra di sumbat ke ISA atas kelantangan dia bersuara diruangan belog.

Ermm.. terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata badan binasa, disebabkan terlalu berani inilah akibatnya...



10 comments:

miya said...

tnpa sengaja...mgundang bala...hmmm...

sI tEDI said...

dia bukan bersuara. dia beri ancaman..

kamu kena tahu bezakan.

kalau bersuara! dia akan taip ' Saya bantah penggunaan kalimah Allah di gereja'!

yg dia ni pulak offer diri nak bakar!!' itu bukan bersuara. itu ancaman!

Just Call Me Qamar said...

ni la akibatnya klu takbur... tak ingat yg kita ni hanya manusia biasa yg penuh cacat celanya... tak penah muhasabah diri... ingatla, sekuat2 kita ada lagi kuat beb... so beringat skit...
biar ni jadi pengajaran buat yg lain

U-Nie_sYa said...

yup btol tu..=)

U-Nie_sYa said...

rilex si tedi..hehe..yer dia beri ancaman n sy sudah perbetulkan..thanx ya..=)

kurik kundi said...

feel pity fOr him ..
mOga dia jadikan pengajaran..dan mOga tiada insan yg berkata bukan2 terhadap dia dan keluarga nya lagi...

Anonymous said...

yer..smg dia jadikan ape yg berlaku ini sbgai pengajaran..msti dia dan keluarga terkilan ats apa yg berlaku..

Just Call Me Qamar said...

emm.. kekadang sikap sebeginila yg mengundang kekacauan dlm negara, klu sifat tolak ansur takde, sure peristiwa 13mei bakal berulang... aku berdoa moga negara kita aman je...

Just Call Me Qamar said...
This comment has been removed by the author.
U-Nie_sYa said...

sebagai rakyat Malaysia mari kekalkan sikap bertolak ansur dan hormat menghormati diantara satu sama lain..berdoala semoga negara kita sentiasa dlm keadaan aman dan makmur..amin..

Chat Zone

...My melody...


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

...Visitor...

...Since 14 March 2010... free counters