CLicK IkLaN DiSiNi SanGaT BeSt..!!

Followers

Monday, February 8, 2010

Kehidupan seorang 'aku'.

Hahaha..geli lak baca tajuk entry aku ni. Bunyi macam bagus je, apa-apa pun hentam saje la.hehe

Dah lama aku tak update blog..bukan tak ada cerita nak share tapi agak sibuk dan penat. Jadi kalau dah penat tu timbul lah sikap pemalas..hehe

Seminggu nie memang penat la. Pagi-pagi dah keluar awal buka kedai, ayah tak ada seminggu nie pergi beli stock dekat jakarta so aku yang kena handle.

Petang pulak dalam jam 6 ada kelas, jadi dalam jam 5p.m dah kena tutup kedai dan siap-siap nak ke kelas. Nasib baik la jarak kedai dengan kolej tak jauh mana.huhu

Habis kelas 9 malam terus je aku gerak balik. Biasanya ayah yang jemput disebabkan ayah tak ada untuk seminggu nie terpaksa la aku beranikan diri menaiki bus dan berjalan malam. Jalan menuju bus stop ke kawasan rumah tu yang gerun..huhu..

Sampai rumah agak lewat dalam jam 10malam. Orang tua-tua kata tak baik dan tak manis kalau anak dara balik malam. Tapi aku balik lewat kerana terpaksa. Peduli la orang nak pandang serong, yang pastinya aku tak buat apa-apa.=P

Kalau la aku pandai dan berani bawa kereta kan senang. Tak ada la aku kena naik bus setiap hari. Nak balik lewat pon tak la takut sangat. Ada lesen kereta tapi tak leh pakai. 'P' lak dah tamat tempoh tapi tak juga berani nak bawa.hmm..

Selalu kena bebel dengan ayah dan ibu disebabkan sampai sekarang tak reti-reti nak drive. Bukannya tak reti tapi gabra. Sekarang nie tengah mencari keberanian nak drive. Tapi tak tahu la bila keberanian tu nak muncul..huhu




4 comments:

sI tEDI said...

naik bas malam? huh!
x pernah lah!

.millalara. said...

aloh3.. mula2 mmg la cuak sikit.. lama2 ok.. kena biasakan drive tu :)

U-Nie_sYa said...

tedi nek bas x takut la..time nak tunggu kat bus stop n turun dari bas nak berjalan ke rumah tu yg tak berani..macam2 benda pikir..huhu

U-Nie_sYa said...

thanx mila cz bg semangat..hehe..
nnti sy cube beranikan diri...=)

Chat Zone

...My melody...


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

...Visitor...

...Since 14 March 2010... free counters